Opleiding Cosmetische Lymfedrainage Gelaat

Opleiding Cosmetische Lymfedrainage Gelaat

Ben jij schoonheidsspecialiste of massagetherapeut? Dan is deze opleiding Cosmetische Lymfedrainage Gelaat een mooie aanvulling voor jouw praktijk. Lymfedrainage kan je om verschillende redenen toepassen op het gelaat. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om vastgehouden vocht te bestrijden, bij cosmetische ingrepen en als aanvulling tijdens een gelaatsverzorging.

 

Lymfedrainage tegen vastgehouden vocht

Wanneer het gezicht vocht vasthoudt, kan je manuele lymfedrainage toepassen. Met een zacht pompende beweging stimuleer je de lymfevaten om het vocht op te nemen en bevorder je de werking van goede vaten. Zo worden de opname en afvoer van weefselvocht verhoogd.

 

Lymfedrainage bij cosmetische ingrepen

Ook bij cosmetische ingrepen aan het gelaat zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, komt manuele lymfedrainage erg van pas. Door deze ingrepen te combineren met lymfedrainage, geniet je namelijk zichtbaar betere en snellere resultaten.

 

Lymfedrainage tijdens gelaatsverzorging

Tot slot kan lymfedrainage een aanvulling vormen tijdens gelaatsverzorging. Dankzij de lymfedrainage zal de huid de werkzame stoffen beter opnemen, afvalstoffen grondiger afvoeren en zelf steviger worden. Daarnaast voorkomt de drainage ook de vorming van wallen en donkere kringen.

 

Opleiding Cosmetische Lymfedrainage Gelaat

Vraag naar de datum

Interesse in onze opleiding Cosmetische Lymfedrainage Gelaat? Boek dan vandaag nog deze cursus en ontdek hieronder alle praktische info. De theorie verwerk je online via zelfstudie. In de les is er uiteraard ruimte voor theoriebespreking en eventuele vragen. 

Meer info over onze opleidingen vind je hier Opleidingen.

Inhoud opleiding

Bij de opleiding Cosmetische Lymfedrainage Lichaam starten we om 9u30 en eindigen we om 13u. In deze cursus leren we hoe, wanneer en waarom je een lymfedrainage van het lichaam kan uitvoeren.

Wat is inbegrepen?

De opleiding Cosmetische Lymfedrainage Lichaam bevat de volgende onderdelen:

  • Professionele en praktische opleiding
  • Lesmateriaal
  • Catering (koffie, thee of water)
  • Uitreiking certificaat Cosmetische Lymfedrainage Lichaam

Kostprijs

Deze opleiding kost €250. excl btw.

Voor wie?

Voor is een basiskennis massagetechnieken vereist.